Sindikat traži 100% plate za obolele od Korone

Predsednik Sindikata Rade Đermanović obratio se pismeno direktorki preduzeća sa zahtevom da se radnicima Pošte Srbije obolelim od Korona virusa isplaćuje 100% plate za vreme bolovanja, a ne 75% kako je to navedeno dopisom 2020-201589/1.

Ceo tekst pisma možete pročitati OVDE.

One thought to “Sindikat traži 100% plate za obolele od Korone”

1. Sindikat pravosuda Srbije je od nove ministarke pravde zatrazio „istinski preokret“ u unapredenju rada pravosuda, koje treba da bude po meri gradana Srbije i da doprinese nasem brzem evropskom putu. Predsednica Sindikata pravosuda Srbije Sladanka Milosevic je, u cestitki ministarki Maji Popovic, potvrdila spremnost tog sindikata u pronalazenju mogucnosti u sprovodenju zajednickih ciljeva, ”a sve kako bismo napravili istinski zaokret i unapredili rad pravosuda po meri gradana”. Samostalnom sindikatu sumarstva i prerade drveta pristupila je Sindikalna organizacija J. P. “Sume – Goc” u Vrnjackoj Banji. Tako je odluceno na sastanku SO tog preduzeca. Ostaje samo da ova odluka bude i formalno verifikovana na narednom sastanku Republickog odbora SSSPDS.