PTT_Bilten

Bilten 290

Krajem februara, u biltenu 277, obavestili smo Vas da je rukovodstvo Sindikata PTT Srbije održalo sastanak sa šeficom kabineta, gospođom Nelom Bojević i izvršnim direktorom, gospođom Mirjanom Predojević. Jedna od tema tog sastanka, bila je politika zapošljavanja, pre svega ugovori o PP poslovima i ugovori na određeno vreme, kao i zapošljavanje dovoljnog broj izvršilaca po radnim celinama.

Konstatujemo da je poslovodstvo Preduzeća tada uvažilo naše zahteve i da je krajem februara i početkom marta odobreno da oko 165 zaposlenih, sa određenog budu prevedeni u stalni radni odnos, kao da se i izvesni broj sa PP poslova prevedu na određeno radno vreme. Vanredno stanje je usporilo ovaj proces, pa Vas obaveštavamo da se ovih dana intenzivno radi na novim ugovorima o radu i završetku započetog.

Što se tiče nedoumica oko korišćenja drugog dela godišnjeg odmora za 2019. godinu, tumačenje je da se mora iskoristiti do kraja juna 2020. godine.